Ana Sayfa Ekonomi Küresel ham çelik üretimi martta yüzde 5,8 düştü

    Küresel ham çelik üretimi martta yüzde 5,8 düştü

    324
    0

    Merkezi Brüksel’de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), mart ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı.

    Buna göre, küresel ham çelik üretimi, martta 2021’in aynı dönemine kıyasla yüzde 5,8 azalarak 161 milyon tona geriledi.

    Söz konusu dönemde Çin’in üretimi yüzde 6,4 azalarak 88,3 milyon tona düştü.

    Japonya’nın üretimi yüzde 4,3 azalarak 8 milyon, Almanya’nın üretimi yüzde 11,8 azalışla 3,3 milyon, ABD’nin üretimi de yüzde 1,7 düşüşle 8 milyon tona indi.

    Türkiye’nin ham çelik üretimi ise martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 azalarak 3,3 milyon tona geriledi.

    Söz konusu dönemde çelik üretiminin Brezilya’da yüzde 5,4 artarak 3 milyon tona ulaştığı ve İran’da yüzde 6,1 azalarak 2,3 milyon tona indiği tahmin ediliyor.

    Bu arada, Ocak-Mart 2022’de küresel ham çelik üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 azalarak 456,6 milyon tona geriledi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik9 Seri No.lu 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği Taslağı Güncellenmiştir.
    Sonraki İçerikKuru meyve ihracatında ‘liderliği’ kayısı aldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz