Ana Sayfa Duyurular Kurban kesim ve satış yerlerinde alınacak tedbirler açıklandı

Kurban kesim ve satış yerlerinde alınacak tedbirler açıklandı

Kurban kesim ve satış yerlerinde alınacak tedbirler nelerdir?

526
0

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurban kesimi ve satışı yapılacak olan yerlerde alınması gereken tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramında bir gelenek olan tokalaşarak hayvan satış işleminin bu Bayramda olmayacağının altını çizen Bakan Pakdemirli, “Pazarlık esnasında gelenek haline gelen tokalaşma görüntüleri bu bayramda olmayacak. Sosyal mesafe kuralına uymak çok önemli. Bu yüzden bu bayramda tokalaşma olmayacak” dedi.

Kurban satış ve kesim yerlerinde uygun giriş-çıkış kapıları oluşturulacağını söyleyen Bakan Pakdemirli, kurban satış yerinin etrafı sınırlandırılacak ve çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak. Maskesiz girişlere de izin verilmeyecek. Ayrıca girişlerde vatandaşlarımızın el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümü işlemleri titizlikle gerçekleştirilecek diye konuştu.

Hayvan satış yerlerine getirilen hayvanların kulak küpesi olmasının da önemine vurgu yapan Bakan Pakdemirli, “Hayvan satış yerlerine kulak küpesi, veteriner sağlık raporu/hayvan pasaportu/nakil belgesi olmayan hayvanlar alınmayacak. Vatandaşlarımız hayvanların bilgilerini ise  “HAYSAG” mobil uygulamasından sorgulayabilecekler” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hayvan sayısı hakkında da bilgi verdi. Bakan Pakdemirli: “Kurban Bayramı için 1,2 milyon büyükbaş, 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50’i daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın.”


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurusu 21.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden Nisan ayından itibaren faydalanan bir firma haziran ayında personellerine 7 günlük yarım ücret ödemesi yapacak mıdır?
Sonraki İçerikMücbir sebep kapsamında olan firmalar ödemediği sigorta primlerini gider olarak yazabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz