Ana Sayfa Vergi Kümülatif vergi matrahı arttığında asgari ücret istisnası nasıl olacak?

    Kümülatif vergi matrahı arttığında asgari ücret istisnası nasıl olacak?

    577
    0

    Asgari ücret gv+dv istisnası kümülatifin aşıldığı maaş hesaplamalarında ne şekilde olacak sabit 825,05+49,11 şeklinde değişmeyecek mi? Asgari ücret vergi dilimi aştığında da aynı şekilde mi kalacak bazı hesaplamalarda asgari ücret gelir vergisi matrahından değişen vergi oranları baz alınarak hesaplama yapılıyor bazılarında da %20 ye kadar olan istisna 1100,07TL şeklinde tavan alınıyor

    Vergi dilimlerinden dolayı asgari ücret ödemelerinde vergi çıkar. GİB bu konuda yeni bir tebliği veya sirkü yayımlamadı. 319 seri nolu GVK Tebliği’nde belirtilen hesaplama yöntemi de yeni belirlenen Asgari ücret hesaplaması içinde geçerlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest bölgeye yapılan satışlar dövizle tahsil edilebilir mi?
    Sonraki İçerikKarşılık gideri için finansman gider kısıtlaması uygulanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz