Ana Sayfa Vergi Kooperatiflerin dış denetçiliğini SMMM’ler yapabilir mi?

    Kooperatiflerin dış denetçiliğini SMMM’ler yapabilir mi?

    254
    0

    1163 Sayılı Kooperatifler kanunu kapsamında faaliyet gösteren kooperatşfler için 01.02.2022 tarihinde 31737 sayılı resmi gazete ile tebliğ edilen yönetmelik kapsamında türk ticaret kanununa göre dış denetçi zorunluluğu getirilmiştir.
    1-Bu denetim faaliyetini Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler yapabilir mi?
    2- Yapılacak denetim faaliyeti için odamızın örnek denetim sözleşmesi var mı dır?
    Bu hususlarda cevaplarınızı önemler rica ederim. Saygılarımla

    Denetimi SMMM ler yapabilir. Örnek denetim sözleşmesi yoktur. Örnek sözleşme için İl Ticaret Müdürlüğü ile görüşünüz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek erbabının iş yeri olarak kullanmak amacıyla aldığı prefabrik prefabrik konutun KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerik7440 Stok Affı, Demirbaş Affından (Düzeltme) Nasıl Yararlanılacağına Dair Açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz