Ana Sayfa SGK Konkordato sürecinde olan firmalarda SGK işe giriş ve çıkışlarını kim yapar?

Konkordato sürecinde olan firmalarda SGK işe giriş ve çıkışlarını kim yapar?

807
0

Konkordato sonucu iflası verilen firma iflas gününden sonra işçi giriş ve çıkış yapabilir mi?

İflas sürecinde firma tüm yasal yükümlülükleri yerine getirmeye devam eder. Bu süreci iflas masası idare eder.

Faaliyetine devam etmekte olan bir şahıs firmamıza SGK dosyası açtık. Geriye dönük işçi girişi yapabilir miyim?

Fiilen çalışmanın başladığı tarihe giriş yapılması gerekir.

31.12.2019 tarihi itibari ile sigorta dosyamızı kapatmamız gerekiyor. Kapanacak sicilde çalışanların haklarını kaybetmeden başka sicile alabilmemiz için resmî tatil günü istisnasını kullanabilir miyiz? Yani 31.12.2019 tarihli çıkışlarını verip 01.01.2020 tarihli girişlerini yapabilir miyiz geriye dönük?

Resmî tatilde işçinin çalışması ve işe girişi yapılabilir. Ancak çalışanın ücret hesaplaması resmî tatilde çalışma dikkate alınarak % 100 zamlı ücret olarak dikkate alınmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşe iade davasını kazanan personelin geçmişe dönük sigorta bildirgeleri için ceza uygulanacak mıdır?
Sonraki İçerikKat irtifakından kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz