Ana Sayfa Ekonomi Komşu İran’la ticaret artacak

    Komşu İran’la ticaret artacak

    642
    0

    İran’ın Hürremşehr bölgesinden gelen heyet, İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret etti. İran Hürremşehr Ticaret Odası Başkanı Hani Feisali ve beraberindeki heyet, İTO Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay ile görüştü. İran İstanbul Başkonsolosluk yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantı, İTO’nun Eminönü Merkez Binası’nda gerçekleşti. Tarihi ve köklü ilişkileri olan iki dost ülke arasındaki ticaretin ve işbirliğinin geliştirilmesine dair görüşlerin ve alternatiflerin değerlendirildiği ziyarette, ticaret hacmini artıracak sektörler de görüşüldü.

    KÖRFEZE AÇILAN KAPI

    Toplantıda, pandemi döneminde fiziksel olarak yapılamayan fuarların tekrar düzenleneceği belirtildi. Irak, Kuveyt ve Fars Körfezi’ne kolay erişimi nedeniyle bölgenin avantajları hakkında bilgi veren konuk heyet, bölgesel işbirlikleri ve yatırım alanında çalışmak istediklerini söyledi. Turizm, tarım ve kimya alanlarında faaliyet gösteren sektör temsilcileri de, İran’ın en büyük serbest bölgesinin bulunduğu Hürremşehr’deki yatırım olanaklarını anlattı. Heyet, ayrıca İTO’yu Hürremşehr’e davet etti.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEvlerde Üretilen Ürünlerin İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlarda Satışında Vergi Tevkifatı ve Belgelendirme
    Sonraki İçerikTicari faaliyetin dışında özel sermaye ile elde edilen hisse senetlerinin elden çıkarılmasından sağlanan kazancın beyanı hk.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz