Ana Sayfa SGK Kısmi süreli işe girişi yapılan personelimizin SGK bildirimini 30 gün olacak şekilde...

    Kısmi süreli işe girişi yapılan personelimizin SGK bildirimini 30 gün olacak şekilde güncelleyebilir miyiz?

    Kıdem tazminatının hesaplanmasında işçinin hak ettiği brüt ücret, yemek, yol, gıda, yakacak, eğitim, konut, giyecek, sosyal yardımlar gibi yardımları içinde barındıran giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanan tutar kıdem tazminatına esas teşkil eden brüt ücrettir.

    436
    0
    Kasım ayında 10 günden az çalışacak olan bir personel girişimiz oldu. Sözleşmemiz de bu şekilde yapıldı. Fakat artık tam süreli çalışmaya başladı. Bunun için bir değişiklik yapmam gerekiyor mu?

    Tam bildirim yapabilirsiniz. İşçinin İş sözleşmesi ve kasım ayı eksik gün istihdamına ilişkin belgelerini istenildiğinde gösterilmek üzere özlük dosyanızda bulundurmanız gerekmektedir.


    Net ücret ile sözleşmesi olan net ücret alan işçinin brütü hesaplayacağız. Net ücret olduğundan vergi dilimi değiştirdiğinden aralık ayı brüt daha fazla kıdem hesaplayacağım ama aralık yıl sonu brüt fazla oluyor. Brüt her ay farklı değişik. Net ücret alan işçinin kıdem esasa tutar hesaplama yöntemi nasıldır?

    Kıdem tazminatının hesaplanmasında işçinin hak ettiği brüt ücret, yemek, yol, gıda, yakacak, eğitim, konut, giyecek, sosyal yardımlar gibi yardımları içinde barındıran giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanan tutar kıdem tazminatına esas teşkil eden brüt ücrettir.

    Önce net ücretini brüte çeviriniz sonra da bir yıl için 30 günlük ücret kıdem hesabı yapınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikResmi Rezerv Varlıkları Kasım 2020’de bir önceki aya göre %2,2 azalarak 82,7 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti
    Sonraki İçerik2021 Yılı Asgari Ücretin İşverene Maliyeti Ne Kadar?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz