Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personelin askerlik nedeniyle işten çıkışı yapıldığında yıllık...

Kısa çalışma ödeneği alan bir personelin askerlik nedeniyle işten çıkışı yapıldığında yıllık ücreti izinleri bordroya nasıl dahil edilir?

Yıllık ücretli izin ücretini gün sayısı olmadan bildirimde bulunmamız mümkün müdür?

584
0

Kısa çalışma ödeneği kapsamındaki personel çalışma gün sayısı sıfır olduğu halde askerlik nedeniyle işten çıkışı yapıldığında, kullanmadığı yıllık ücretli izin parasını bordroya ilave ederek bildirim yapabiliyor muyuz?

Yıllık ücretli izin ücretini gün sayısı olmadan bildirimde bulunmanız mümkün olmayacaktır.

Sigortalılara, çeşitli nedenlerle (ücretsiz izin, istirahat gibi) ay içinde çalışmasının bulunmadığı ve ücret ödenmediği aylarda prime esas kazanca dâhil olacak nitelikte ücret dışında prim ikramiye gibi bir ödeme yapılması halinde, ücret dışındaki bu ödemeler, ödemenin yapıldığı ayda sigortalının prim ödeme gün sayısının bulunmaması nedeniyle ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ayı geçmemek üzere ilgili ayların prime esas kazancına dahil edilecektir.

Ancak ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ayda da ücret ödemesine hak kazanılmadığı durumlarda, ücret dışındaki bu ödemeler prime esas kazanca dahil edilemeyecektir.

Personelimizden birisinin eşin de virüs şüphesinden dolayı, personel 3 gün işe gelmedi. Bu durum da personelin gelmediği günleri, ücretsiz izinli mi göstereceğiz?

10 genel hayatı etkileyen nedenler kodu ile eksik gün bildirilmelidir.

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çalışma izni alınmış personelin işe giriş bildirimini ne kadar sürede yapmalıyız?

Yabancı uyruklu şirket ortak/müdürüne çalışma izni almak zorunda mıyız?

Yabancı çalışma izni alınan bir kişinin işe girişi ne zaman yapılmalıdır? Yabancı personeli part-time…

Önceki İçerikKonut fiyat endeksi Nisan 2020’de bir önceki yıla göre %16,7 arttı
Sonraki İçerikYerli ve milli elektrikli trenin tasarım ve üretimi tamamlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz