Ana Sayfa SGK Kısmi süreli çalışan personel ile tam zamanlı çalışmaya geçilmesi halinde SGK’dan önce...

    Kısmi süreli çalışan personel ile tam zamanlı çalışmaya geçilmesi halinde SGK’dan önce çıkış sonra giriş yapılır mı?

    1
    0

    Firmamızda ayda 10 gün olarak kısmi süreli çalışan personel ile tam zamanlı çalışmaya geçildi. Bu durumda çalışanın önce kısmi süreli olan girişinde çıkış yapılıp tekrar tam zamanlı olarak giriş yapılmak zorunda mıdır? İş sözleşmesini kısmi süreliden tam süreliye değişimi için işçinin çıkışının yapılmasına ihtiyaç var mıdır?

    İşçi ile işveren arasında yeni iş sözleşmesinin yapılması yeterlidir. Hizmet akdi devam ettiği için SGK sisteminde giriş çıkış yapılmayacaktır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik180 ve 280 hesaplar için enflasyon düzeltmesi yapılacak mıdır?
    Sonraki İçerikTurizm şirketine kiraya verilen araçtan elden edilen kira geliri için turizm payı beyannamesi verilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz