Ana Sayfa Yaşamın İçinden Kimseye Anlatma Sakın!

Kimseye Anlatma Sakın!

1868
0

Devesiyle birlikte çölden geçmekte olan bir bedevi; güçlükle yürüyen, dudakları susuzluktan kurumuş bir adama rastlamış. Adam, bedeviyi görünce hemen ondan su istemiş. Devesinden inen bedevi, bu zavallı adama su vermiş. Suyu içen adam, bedeviyi birden iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış. Bedevi, adamın arkasından bağırmış, “Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var. Bu olayı kimseye anlatma sakın!”

Bu isteği tuhaf bulan hırsız, biraz duraklayıp bunun nedenini sormuş. Bedevi de “Eğer anlatırsan bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmez” demiş.

Yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Yaptıklarımız da yapmadıklarımız da iyi tohumlar olarak düşebileceği gibi toprağa, zararlı, zehirli otlara da dönüşebilir. Gün olur kötü tohumları ekene de zarar verir. Geleceğe değer üretmek için uğraşanlardır bizleri bugüne ulaştıran. Bizim de geçmişten aldığımız borcu ödememiz şarttır geleceğe.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÖTV Kanununa Ekli Listelerde Hangi Mallar Vardır?
Sonraki İçerikBölünmede İşçilere Ait Hak ve Borçlardan Kim Sorumludur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz