Ana Sayfa Vergi KDV indirimi işyerlerindeki elektrikli eşya tamir hizmetlerini kapsıyor mu?

    KDV indirimi işyerlerindeki elektrikli eşya tamir hizmetlerini kapsıyor mu?

    1248
    0

    KDV oranlarında yapılan güncelleme sonrası evde kullanılan elektrikli cihazların (buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç), %18’den 8’e düşürülmüştür.

    Burada tamir işi mükellef sadece vergi mükellefi olmayan şahıslara yaptığı hizmetlerde mi KDV oranı 8’e indi? Yani vergi mükelleflerine yapılan hizmetlerde %18 olarak devam mı edecek?

    İndirim sadece evlerde kullanılanlar içindir. Ev dışında kullanılanlar indirim kapsamında değildir. %18 uygulanacak.

    İş yerindeki elektrikli cihazların tamirinde KDV oranı düşmedi!

    KDV oranlarında yapılan son değişiklikte; Evde kullanılan elektrikli cihazların (buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç), %18 den %8’e indirilmiştir. Buradaki fatura kesilen bireysel tüketici olduğunda mı %8, yoksa vergi mükellefinin işyerinde kullanılan cihazlara yapılan bakımlar da %8 midir?

    Hizmet evde kullanılan cihazlara verilmiş ise KDV oranı %8 uygulanır. Hizmet iş yerinde kullanılan cihazlara verilir ise %18 olarak uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye ve Libya arasında girişimcilik ve teknolojik iş birliğinin artırılmasına yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı
    Sonraki İçerikApartman SGK bildirimin 1003A beyanı ile mi vereceğiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz