Ana Sayfa Vergi Kapanış yapan mükellef envanterdeki forkliftleri kime fatura edecek?

    Kapanış yapan mükellef envanterdeki forkliftleri kime fatura edecek?

    170
    0

    Forklift ile yük indirme bindirme ile uğraşan bir mükellefin kapanışı yapıldı. Şimdi elindeki iki adet forklifti satacak. Bu durumda noterden yapacağı bu satışlarda vergisel durum ne olur?

    Mükellefiyet kapatılmadan Forkliftler için fatura düzenlenmesi gerekir. Şayet fatura mükellef kendi adına düzenleyerek çıkış yapmış ise Bu zati eşyanın satışı için alıcı gider pusulası düzenleyecektir. Gider pusulasında KDV ve GV stopajı hesaplanmaz.



    Şahıs işletmesi için kapanış vereceğiz. Kendi adına aldığı aracı işletme için demirbaş kaydetmiştik. Kapanış öncesi aracı kendi kendine fatura etmesi gerekir mi?

    Kendisine fatura etmesi gerekmektedir. Faturada düzenlenen demirbaş için KDV hesaplanacaktır.


    Serbest meslek kazancına tabi mükellefimizin Ağustos ayında kapanış verdik. Geciken kontrollerimiz sırasında adına kayıtlı aracın satışının demirbaş kayıtlarında olduğunu fark ettik. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Vergi dairesi ile görüşerek mükellefiyeti geçici olarak açılması sağlanarak fatura düzenlenir.

    Gerekli beyannameler düzeltilerek verilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilanço usulüne geçmesi gerekirken 2023 yılında işletme defterine devam eden mükellef ile ilgili düzeltme nasıl yapılabilir?
    Sonraki İçerikÖzel şirketlere düzenlenen işçilik faturasında KDV Tevkifatı uygulanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz