Ana Sayfa Dünya İsviçre’de gayri safi yurtiçi hasıla 2019’un 4.çeyreğinde %0,3 arttı

İsviçre’de gayri safi yurtiçi hasıla 2019’un 4.çeyreğinde %0,3 arttı

1529
0

İsviçre Federal İstatistik Ofisi’nin (FSO) yayınladığı verilere göre, İsviçre’de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH), bir önceki çeyrekte 2019’un 4. Çeyreğinde %0,3 arttı. İhracat sanayileri ivme kaybederken, büyüme iç ekonomi tarafından desteklendi. İsviçre böylece uluslararası gelişmeyi yansıttı. 2019’da GSYİH büyümesi bir bütün olarak %0,9 olarak gerçekleşti.

İmalatta (−%0,0), katma değer ortalamanın üzerinde büyümenin dörtte üçünden sonra durgunlaştı. Kimya ve ilaç endüstrisi genel ekonomik büyümeyi desteklemesine rağmen, önceki çeyreğin hızlı temposunu tekrarlayamadı. Mal ihracatı (−% 0,5) biraz düştü ve mal ithalatı (−% 2,7) önemli ölçüde düşüş gösterdi.

Ekonomik döngüde daha hassas olan makine ve elektrikli ekipman yatırımları, uluslararası kalkınmaya paralel olarak azalmıştır; genel olarak şirketler üretim kapasitelerine yatırım yapmakta tereddüt ettiler. Bununla birlikte, uçaklara yapılan yatırımlar sayesinde ekipman yatırımı (+% 2.4) artmıştır. İnşaat yatırımı (+% 0.4) ve inşaat katma değeri (+% 0.9) arttı.

Özel hanehalklarının (+% 0,4) ve hükümetin (+% 0,5) tüketim harcamaları, genel olarak bir önceki çeyreğe göre bir miktar daha hızlı artmıştır. İç talep genel olarak ılımlı bir büyüme kaydetti.


Kaynak: İsviçre Federal İstatistik Ofisi (FSO) / Link: https://www.bfs.admin.ch/bfs/en/home.assetdetail.12007808.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFuar sayısında tarım ve seracılık fuarları şampiyon oldu
Sonraki İçerikOkul aile birlikleri muhtasar prim hizmet beyannamesini nasıl göndereceklerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz