Ana Sayfa Vergi İsteğe bağlı e-Faturaya geçenler e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı e-Faturaya geçenler e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    116
    0

    Faaliyet kodu: 072901 metal madenciliği, maden yatırım aşamasında brüt satışı olmayan firma kendi isteği ile E-Faturaya geçti. E-Deftere geçme zorunluluğu var mıdır? 2024 yılında normal defter tutabilir mi?
    2- 431202 maden yatırım firması şu an faaliyeti yok fakat finansman sağladığından brüt gelir limit altı bu firma içinde E-Fatura ve E-Defter zorunluluğu var mıdır

    1-E-Deftere geçme zorunluluğu olmaz.
    2-Genel esaslara göre zorunluluk başlar .Genel esaslar rakamları aşağıdadır.

    YIL: 2022

    BRÜT SATIŞ HASILATI:  3 MİLYON TL

    E-FATURA:  01/07/2023

    E-DEFTER:  01/01/2024


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyeri kapanınca BağKur borcu silinir mi?
    Sonraki İçerikAna sözleşmesinde inşaat faaliyeti de bulunan sürücü kursu zorunlu e-Fatura ve e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz