Ana Sayfa Çalışma Hayatı İstediğiniz İşe Girmek İçin Atmanız Gereken Adımlar Nelerdir?

    İstediğiniz İşe Girmek İçin Atmanız Gereken Adımlar Nelerdir?

    1385
    0

    1. Özgeçmişinizi Başvurmak İstediğiniz Pozisyona Göre Gözden Geçirin
    Tabii ki bu başvurduğunuz işe göre yanlış ya da abartılı bilgi vermek anlamına gelmiyor. İstediğiniz göreve uygun niteliklerinizi ve deneyimlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Görevlerinizle doğrudan bağlantılı olmayan bilgilerse arka planda kalabilir. Özgeçmiş yazma konusunda yardım alabilir, çeşitli örnekleri inceleyerek özgeçmişinizle karşılaştırıp gerekli bilgileri eklediğinizden emin olabilirsiniz.

    2. Yeni Yetenekler Edinin
    Eğer sahip olmadığınız yeteneklerin arandığını düşünüyorsanız endişelenmek ya da yetersiz hissetmek yerine gerekli adımları atın. Kendi kendinize öğrenemeyeceğinize inandığınız bir konuda ders alabilirsiniz. İnternet sayesinde hemen hemen her türlü bilgiye kolayca ve hatta ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Öğrenme sürecinizi resmi kılmak için seminerlere katılabilir, üniversitelerin sunduğu programlara göz atıp kursları ya da vaktiniz yoksa internet üzerinden katılabileceğiniz dersleri araştırabilirsiniz. Unutmayın, kendinizi geliştirme çabanız ve yeni şeyler öğrenmeniz, alacağınız sertifikaları özgeçmişinize eklemenizden daha önemli olacaktır.

    3. Şirketlerin Kariyer Sayfalarını ve İş İlanlarını Takip Edin
    Bu hem fırsatları kaçırmamanızı hem de şirketin genel profilini çıkarmanızı sağlayacaktır. Düzenli olarak istediğiniz pozisyona dair ilanlar için site ve sosyal medyalarını takip edin.

    4. İletişime Odaklanın
    İstediğiniz iş hakkında araştırma yapın. Böylece sizin için uygun olup olmadığını anlama şansınız artar. Ayrıca aklınızda belirli bir şirket varsa hakkında bilgi toplamak fikirlerinizi daha doğru şekillendirmenize yardımcı olacaktır. Eski çalışanlarının yorumlarını internette bile bulabilir ya da İnsan Kaynakları departmanıyla bağlantı kurup bilgi alabilir, olumlu tepki almanız halinde uygun bir pozisyon hakkında soru sorabilirsiniz.

    5. Cesur Olun
    Hemen “Bu bana göre değil” ya da “Ben bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim” diye düşünmeyin. Elbette kendi alanınızın çok dışındaki bir işe, özellikle de deneyimsizseniz uzmanlık gerektiren bir işe başvurmanız doğru olmayacaktır. Ancak öğrenebileceğiniz ve deneyimle pekiştirebileceğiniz yetenekler söz konusuysa kendinizi hafife almamalısınız. Eksikleriniz olması başarısız olduğunuz anlamına gelmez. Bir iş için doğru kişi olup olmadığınızı düşünmeyi sizi değerlendirecek insan kaynakları uzmanlarına bırakın. Başvuru yapmaktan çekinmeyin. İş görüşmelerinin ve değerlendirme sürecinin başlı başına öğretici deneyimler olduğunu unutmayın. Sadece beklentileri ve kendinizi hangi yönde geliştirebileceğinizi görmeniz bile hem kariyeriniz hem de kişisel gelişiminiz için yararlı olacaktır. 

    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGerard Mas’ın Modern Rönesans Heykelleri
    Sonraki İçerikBilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği – 05 Ocak 2018

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz