Ana Sayfa Vergi İşletme defteri veren mükelleflerin muhtasar beyanname verme zorunluluğu var mı?

    İşletme defteri veren mükelleflerin muhtasar beyanname verme zorunluluğu var mı?

    272
    0

    İşletme defteri tutmakta olan mükellefimizin muhtasar beyanname verme zorunluluğu var mıdır?
    İşçi çalıştırmıyor ve kira için stopaj ödemiyor

    Meslek mensubu olarak bu mükellefe hizmet veren SMMM düzenlediği makbuz yok mu? Olması gerekir. Bu durumda 3 aylık muhsgk beyanı verilecektir.


    Kira ödemesi yapanlar, Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir, Avukat ve diğer serbest meslek ödemeleri karşılığında yapılan stopajlar, personel çalıştıranlar, gider pusulası ile esnaf muafiyeti bulunanlardan mali veya hizmet alanların yaptığı stopajlar ve diğer gelir vergisi tevkifatına konu edilen işlemler üzerinden hesaplanan gelir muhtasar beyanname ile aylık veya üç aylık olarak mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışından alınan yazılımlar için gelen faturalar üzerinden KDV ve Stopaj ödenecek mi?
    Sonraki İçerikStopaj hesaplanmaması gereken e-SMMM düzeltmesi yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz