Ana Sayfa SGK İşkur’dan alınacak elemanların maaş ödemelerinde işkur desteği var mıdır?

    İşkur’dan alınacak elemanların maaş ödemelerinde işkur desteği var mıdır?

    1350
    0

    Şubat ayında bir işçisi olan bir ltd şti’nde 2022-Mayıs itibariyle İşkur’a kayıtlı eleman almak istiyor. SGK prim açısından hangi teşviklerden yararlanabilir miyiz? İşkur’dan alınacak elemanların maaşlarını İşkur desteği var mıdır? Nasıl bir yol izlemek gerekir?

    E-SGK işveren sistemi teşvik ve tanımlamalar kısmından işçinizin TC’sini girerek yararlanabileceği teşvikleri görebilmektesiniz.


    4447/ GEÇİCİ 19. MADDE kapsamından yararlanan sigortalı personelimiz mevcuttur. 

    26/01/2021 tarihinde başka bir personel işten çıkış yaptığı için ilgili madde kapsamında işçi sayısı sağlanmadığı için teşvik durması gerekmektedir. Teşvik sonlandırma işlemi nereden yapılmaktadır bu konuda bilgi verebilir misiniz?

    İlgili personel teşvikten 26 gün boyunca mı yararlanmış olarak bildirim yapmamış gerekmektedir?

    1 İşveren e-sgk teşvik tanımlama biriminden işçinizin T.C. kimlik numarası girilerek yapılmaktadır.

    2.Sistemde teşvik sonlanmış ise yararlanılan süre kadar bildirim yapılması gerekir.


    e-sgk işveren sistemi teşvik sorgulama sisteminden işçinin TC si yazılarak sorgulama yapmanız gerekir. Engelli istihdamında işverene sigorta prim teşviki Engellilerin istihdamı halinde işverenlere SGK tarafından sigorta prim teşviki avantajı sağlanıyor. Özel sektöre ait is¸ yerlerinde çalıştırılan engelli sigortalıların, asgari ücreti üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerinin tamamı hazinece (yüzde 15,5) karşılanıyor. 2021 yılında 5 puanlık prim indirimi ile işçi başına aylık 733,39 TL ila 1896,08 TL arasında prim teşviki uygulanıyor. 

    Ayrıca ilave istihdam teşviki ile bir önceki yıl ortalama sigortalı sayısına ilave olarak işe alınan engelli çalışan için diğer işe alınan çalışanlardan farklı olarak 6 ay fazlasıyla toplamda 18 ay süreyle imalat ve bilişim sektöründe 1.341 TL ila 3577,50 TL, diğer sektörlerde 1341,56 TL işverene prim desteği sağlanmaktadır. 

    Gelir Vergisi Kanunu’nda düzenlenen engellilik indirimi uygulaması ile: 

    – Engelli ücretli, 

    – Bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan ücretli,

    – Engelli serbest meslek erbabı, 

    – Bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan serbest meslek erbabı, 

    – Basit usulde vergilendirilen engelliler, gelir vergisi matrahlarının hesaplanmasında engellilik indiriminden yararlanabilmektedir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet sektörü olan şirketimiz bu sene başında 7/A hesap planına geçti. Çalışanların maaşları hangi hesapta takip edilmelidir?
    Sonraki İçerikÇelik flanş üretimi yapan firma KDV tevkifatı yapacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz