Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşe gelmeyen 65 yaş üstü çalışanlarımıza ödeme yapmak istiyoruz. Ücretini hangi isim...

İşe gelmeyen 65 yaş üstü çalışanlarımıza ödeme yapmak istiyoruz. Ücretini hangi isim altında ödeyebiliriz?

562
0

65 Yaş üstü olmaları nedeniyle işe gelemeyen çalışanlarımızın mağdur olmamaları için ücretlerini ödemek istiyoruz. Bu mümkün müdür? Mümkünse ödemeyi normal ücret gibi mi yapmalıyız? SGK Primi bildirgesinde normal ücret gibi mi göstermeliyiz?

65 Yaş üstü olmaları nedeniyle işe gelemeyen çalışanlara yapılacak ödemeler İkramiye adı altında yapılabilir. SGK eksik gün kodu olarak “10-genel Hayatı Etkileyen Olaylar” seçilip SGK hizmet bildiriminde ikramiye olarak beyan edilmesi mümkündür.

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 Aralık e-Defter Berat Yükleme Süreleri
Sonraki İçerikKÇÖ için çalışma süresinin mi işçi sayısının mı 1/3 azaltılması gerekiyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz