Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş yerinin kapanması nedeniyle işçi çıkartımı yapabilir miyiz?

İş yerinin kapanması nedeniyle işçi çıkartımı yapabilir miyiz?

1086
0

Fesih yasağı bir ay olarak uzatıldı. Firmamız faaliyetinin bir kısmına son vereceği için işçi çıkartacak. İhbar süresini başlatmamızda bir sakınca var mı?

İşin sonlanması nedeniyle yapacağınız fesihler için ihbar öneli kullanmanızda yasal bir engel bulunmamaktadır.

 

İşyerimizin çalışanlarından bir kişi işe gelmemektedir. Bu işçiye işe dönmesi için noterden ihtar çekilmiştir. Bu şartlarda işçinin çıkışı yapılabilir mi?

25/II gereğince işçi çıkarılması yasak kapsamı dışındadır.

29 kod İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih ile çıkış yapılabilir.

nbsp;


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKDV teşviki ile alınan ticari aracın satışında düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?
Sonraki İçerikÖzel Fatura ile Yapılan Satışlar (Bavul Ticareti) KDV’den istisna mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz