Ana Sayfa Vergi İnşaat taahhüt firması için e-Fatura ve e-Deftere geçiş tarihleri nedir?

    İnşaat taahhüt firması için e-Fatura ve e-Deftere geçiş tarihleri nedir?

    2023 Yılında yaptıkları cirolara göre vergi mükelleflerinin e-fatura ve e-deftere geçiş tarihleri

    20
    0

    İnşaat-taahhüt (inşaat müteahhitliği), Otel İnternet üzerinden ticaret yapan tekstil firması, Cafe İşyerleri için e deftere geçiş tarihi nedir?

    e deftere geçmesi gerekirken, geçmeyen firmaya uygulanacak ceza nedir? Tuttuğu defterler geçersiz sayılıp takdir işlemi yapılır mı?

    1)-SEKTÖR AYRIMI OLMAKSIZIN TÜM MÜKELELFLER İÇİN E-FATURA VE E-DEFTER’E GEÇİŞ TARİHLERİ: (CAFE)

    YIL: 2023 

    BRÜT SATIŞ HASILATI: 3 MİLYON TL 

    E-FATURA:01/07/2024

    E-DEFTER: 01/01/2025

    2)-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren OTEL işletmeler

    YIL VE BRÜT SATIŞ HASILATI SINIRLAMASI YOK SEKTÖRDEKİ TÜM MÜKELLEFLER yıl içinde e-fatura kullanmaya yıl başından itibaren e-defter tutmaya başlayacaklardır.

    3)-ELETRONİK (İNTERNET) ORTAMDA MAL VE HİZMET SATIŞI YAPANLAR İÇİN GEÇİŞ TARİHLERİ:

    (Kendilerine veya aracı hizmet sağlayıcılarına ait internet sitelerinde veya diğer her türlü elektronik ortamda mal ve hizmet satışını gerçekleştiren mükellefler.)

    YIL: 2023 

    BRÜT SATIŞ HASILATI: 500 BİN TL

    E-FATURA:  01/07/2024

    E-DEFTER:  01/01/2025

    4)-GAYRİMENKUL & MOTORLU ARAÇ ALIM-SATIM VE KİRALAMA İŞİ YAPANLAR:

    (Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşaat, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükellefler)

    YIL: 2023 

    BRÜT SATIŞ HASILATI: 500 BİN TL

    E-FATURA:  01/07/2024

    E-DEFTER:  01/01/2025

    E-DEFTER TUTULMAMIŞ OLUR İSE; HİÇ DEFTER TUTULMAMIŞ SAYILIR RESEN TAKDİR NEDENİDİR.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirler mesleki faaliyet ile eş zamanlı olarak ticaret ile uğraşabilir mi?
    Sonraki İçerikBorsada rayici olmayan yabancı paraların, 2023 yılı için yapılacak değerlemelerine esas oluşturacak kurlar yayımlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz