Ana Sayfa Vergi İndirimli oran kdv iadesinde ymm raporu şart mıdır?

    İndirimli oran kdv iadesinde ymm raporu şart mıdır?

    512
    0

    İndirimli oran kdv iadesinde ymm raporu şart mıdır?

    KDV nakit iadesi için YMM raporu veya Vergi inceleme Raporuna göre yapılır.


    İhraç kayıtlı mal almış olduğumuz bir firma bize kur farkı faturası KDV’li olarak düzenlemiştir. Söz konusu KDV indirim konusu yapılacak mıdır?

    Faturadaki KDV indirim konusu yapılır.


    Dövizli mal alışı yapıyoruz. Karşılığında dövizli fatura veriyoruz. Faturayı kesme tarihi ile çek verme tarihi farklı orda oluşan bir kur farkına fatura düzenleniyor. Asıl sormak istediğim çeki ödeme tarihinde oluşan kur farkına bir fatura kesilecek mi firmaya yada 646-646 yapıp kur farkını kayıtlara almalıyız?

    Lehine kur kur farkı oluşan alıcı veya satıcı fatura düzenleyecektir. 

    Faturada % 18 KDV hesaplanacaktır. Fark için 646 veya 656 hesaplar kullanılır.


     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Huzur hakkının asgari ücreti aşan kısım muhtasar beyanname ile beyan edilecek mi?
    Sonraki İçerikAvukatların masraf listeleri ile şirketten tahsil ettikleri ulaşım, yemek, konaklama masrafları, mahkeme harçları, icra dairesi harçları v.b. gibi kalemler gider olarak gösterilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz