Ana Sayfa Makale İlk defa sigorta dosyası tescili yaptıran bir işletme işçi çalıştırmaya başladığında ilave...

    İlk defa sigorta dosyası tescili yaptıran bir işletme işçi çalıştırmaya başladığında ilave istihdam teşvikten nasıl faydalanacaktır?

    522
    0

    SGK ilave istihdam teşvikinde ilk defa tescil edilen işyerleri veya ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlayan işyerleri için teşvikten yararlanma üçüncü aydan sonra başlar. Bir mükellefim bu şartlarda bir çalışanı var ve üç ayı da doldu bu sigortalıyı bu teşvikten yararlandırmak için izlememiz gereken yol nedir? İşveren sisteminde teşvikten yararlanacak sigortalı kaydına gelmiyor acaba bundan sonraki sigortalı işçiler için mi yaralana bileceğiz?

    • Sigortalı yönünden aranılan şartlar:

    Sigortalıların;

    – İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması,

    – İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması,

    – 1/1/2018 ila 31/12/2020 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri, gerekmektedir. Sigortalının e-Sgk sisteminden potansiyel sigortalı olup olmadığının kontrol edilip açık olan teşvik onaylanmalıdır.

    Önceki İçerik6736 sayılı kanun kapsamında yapılan matrah artışının taksitlerinin ödenmemesi durumunda yararlanılan dönemler için matrah artışı bozulur mu?
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi şahıs şirketleri kasalarından 7.000 TL’lik sınırı dikkatte almadan işlem yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz