Ana Sayfa Vergi İki kişiye satılan bir araç için fatura hisse oranında ayrı ayrı mı...

    İki kişiye satılan bir araç için fatura hisse oranında ayrı ayrı mı düzenlenecek?

    638
    0

    Bir araç iki kişiye %50/50 hisseli satılırsa e-faturada nasıl gösterilir. e-fatura tek vergi numarası seçme hakkımız var açıklamaya yazmamız yeterli mi?

    Her ortağa hisseleri oranınca ayrı ayrı fatura düzenlenecektir. Faturada taşıtın hisse durumu yazılacak.

    BENZER/İLGİLİ İÇERİKLER
    ____________________________

    Şirketin aktifinde kayıtlı ticari araç bedelsiz olarak şirket ortağına devredilebilir mi? 

    Bedelsiz olarak da devir edilmez. Emsal bedelde fatura düzenlenmesi ve faturada % 18 KDV hesaplanması gerekir.

    ____________________________

    Şirketimizde pazarlama departmanının kullandığı binek araç satışı yapacağız. KDV oranı nedir?

    Binek aracın ikinci el tesliminde uygulanacak KDV oranı % 1 dir. Aracın firma da hangi maksatla kullanıldığının önemi yok. Aktife kayıtlı ve binek olması yeterlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilanço geçiş hadleri altında kalan şahıs firması turizm belgeli otel olduğu için e-deftere geçme zorunluluğu var mı?
    Sonraki İçerikYönetim danışmanlığı işinde KDV tevkifatı uygulanır mı?