Ana Sayfa Vergi İhracata yeni nesil adımlar

    İhracata yeni nesil adımlar

    338
    0

    İstanbul Ticaret Odası, 2005’ten bu yana 286 firmaya, İhracata İlk Adım Programı (İİAP) kapsamında danışmanlık hizmeti verdi. İİAP ile bugüne kadar hiç ihracat yapmamış ya da düzensiz olarak ihracat yapmış firmalar, düzenli ihracat yapar hale getirildi. Programın 14. etabı için ise 64 firma ön elemeyi geçip, mülakata girdi. Mülakatlar sonucunda belirlenen firmalara dört ay boyunca 64 saat yerinde danışmanlık hizmeti verilecek. İhracata İlk Adım Programı’nın danışmanları Şefik Ergönül, Hüseyin Yazıcıoğlu, Ceyhun Yeşilşerit ve Nihat Turhan, mülakatta dikkat ettikleri hususları ve programa katılanların profilini İstanbul Ticaret’e anlattı.

    İNOVASYON ODAKLILAR

    Danışmanlar, son yıllarda yüz yüze görüşmeler ile yapılan mülakatların firmaların kalitesini artırdığını söyledi. Daha çok, adam olacak çocukların bu programı tercih ettiğini belirten danışmanlar, şu bilgiyi verdiler: “Programın ilk zamanlarında ustalıktan gelen bir profil vardı. Son yıllarda ise üretim odaklı firmaların yerini kabuk değiştirmek isteyen, inovatif olma odağı ile hareket eden firmalar alıyor.”

    YÜKSEK EĞİTİMLİ KUŞAK

    Son dönemlerde hizmet ve teknoloji ağırlıklı firmaların programa katıldığını kaydeden danışmanlar, özellikle yüksek eğitimli yeni jenerasyonun bu programa çok değer verdiğini ve heyecan duyduklarını söyledi. Danışmanların dikkat çektiği bir diğer konu ise ilk programda neredeyse hiç olmayan kadın girişimci sayısında şu anda yadsınamaz bir artış olması.

    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GÜVEN VERİYOR

    İstanbul Ticaret Odası’nın başlattığı İİAP’ın son zamanlarda ölçülebilir kriterler ile daha verimli hale geldiğini vurgulayan danışmanlar, Türkiye’de, hatta dünyada bile İİAP gibi sürdürülebilir bir program olmadığının, 2005’ten beri devam eden tek proje olmasının da firmalara çok güven verdiğinin altını çiziyor.

    FİRMALARIN YANINDAYIZ

    Firmaların ihracata devam ettiği sürece yanlarında olduklarını söyleyen danışmanlar, “Profesyonel danışmanlık şirketlerine sözleşmeleri bitince ulaşıla-maz. İhracata İlk Adım Programı 4 ay süren bir proje ama firmalar devam ettiği sürece danışmanlık için bize ulaşabilir. Sadece danışman değil, ağabey, dost, kardeş olduğumuzu bilmek, firmaları rahatlatıyor” diye konuştu.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici koruma kapsamındaki Suriyeliler çalışma izni ile asgari ücretli olarak çalıştırılabilir mi?
    Sonraki İçerikLojistik merkez sayısı 26’ya yükselecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz