Ana Sayfa Vergi İhraç amaçlı yurt içinden yaptığımız alımın bedelini döviz olarak ödeyebilir miyiz?

    İhraç amaçlı yurt içinden yaptığımız alımın bedelini döviz olarak ödeyebilir miyiz?

    235
    0

    Yurt içinden ürün tedarik ederek yurt dışına ihracatını gerçekleştirdik, malı tedarik etiğimiz firmaya ödememizi dolar olarak yapabiliyor muyuz? bunun önünde bir engel varmadır.

    Yurt içindeki firma size faturayı TL olarak düzenleyecektir.


    Yurt içindeki tedarikçilerden alınan ürünlerin ihraç edilmesi ödemenin TL ödenmesi şartını ortadan kaldırmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFirmalar tarafından depremzedelere ve deprem bölgelerine yapılan nakdi yardımlardan hangileri gider yazılabilir?
    Sonraki İçerikŞüpheli alacak takibi için yapılan avukatlık masrafları da şüpheli alacak hesaplarında mı takip edilecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz