Ana Sayfa Makale İflas başvurusunda bulunan Weinstein Şirketi

    İflas başvurusunda bulunan Weinstein Şirketi

    895
    0

    İflas başvurusunda bulunan Weinstein Şirketi

    Harvey Weinstein ortaklığında kurulan The New York stüdyo şirketi, ilgilinin iflası başvurusunda bulunacak.

    Müzakereler, New York Stüdyo şirketi avukatlar ofisinden Weinstein şirketine açılan davadan sonra yaklaşık 2 hafta önce sona erdi.

    Yetkililer “usulüne uygun” olarak gerçekleşecek iflasın mümkün olan tek seçenek olduğunu belittirler.

    Weinstein tecavüz de dâhil,  yüzlerce cinsel taciz suçlamasıyla karşı kaşıya kalmış, ancak karşılıklı mutabakata dayalı cinsel ilişki dışında adının karıştığı suçlamaları reddetmişti.

    Heyet Weinstein şirketinin,  bağlantılarını ve mal varlığını korumak ümidiyle aktif satış sürecine müdahil olduğunu belirtti.

    “Bugün, bu iddialar imzalanmış bir anlaşma olmaksızın sonuçlanmıştır.”

    İfadelere göre iflasın açıklanması, şirketin kalan mal varlığını ve değerini korumak için tercih edilmesi gereken uygulanabilir tek seçenek.

    Şirkete karşı açılan insan hakları davası, Weinstein ’in yıllardır şirket bünyesinde istihdam edilen kadınları taciz ettiği ve personeli öldürmekle tehdit etmekle ilgili iddialar içeriyor.

    Weinstein’nın abisi Robert da dâhil şirketin yönetim kadrosu, kanıtlarla sunulmuş olmasına karşın, personele yönelik suiistimali görmezden gelmekle suçlanıyor.

    New York Başsavcısı Eric Schneiderman zayiatı, suçlamaları ve sözde taciz iddiasının mağdurlarını da kapsayacak, detayları belirsiz özet bir çalışma arayışında.

    Şirket yöneticileri yönetim kuruluna dair yapılan pek çok suçlamanın gerçeği yansıtmadığını belirtirken Weinstein’nın avukatı da “adil sorgulamanın” pek çok suçlamanın asılsızlığını ortaya çıkaracağını söyledi.

    Weinstein yönelik suçlamalar ilk olarak geçen sene Ekim’de, New York Times gazetesinin Weinstein’a yönelik onlarca cinsel suçlamasını detaylandıran haberine istinaden ayyuka çıktı.

    O tarihten itibaren, aralarında Hollywood’dan yıldız isimlerinde bulunduğu kadınlar, film yapımcısını cinsel taciz, hakaret, suiistimal ve tecavüzle suçladı.

    Suçlamaları takriben, Weinstein’nın şirketinin yönetim kurulu, Weinstein’ı görevden aldı.

    İngiliz ve Amerikan polisinin sorgusu altındaki Weinstein’a yönelik henüz hiçbir kovuşturma kaydı bulunmadı.

    Bir zamanlar Hollywood endüstrisinin en önemli figürlerinden biri olan Weinstein, davranışının çok fazla acıya sebebiyet verdiğini ancak kendisine yönelik suçlamaların “su götürmez bir biçimde” asılsız olduğunu iddia etti.

    Kaynak: BBC News

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBatmasına İzin Verilemeyecek Kadar Büyük Finansal Kuruluşlar NEDİR?
    Sonraki İçerikBaz Etkisi NEDİR? (Base Effect)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz