Ana Sayfa Duyurular İBB iştiraki olan İSBAK morötesi ışınlar ile maske dezenfeksiyonu yapan bir makine...

İBB iştiraki olan İSBAK morötesi ışınlar ile maske dezenfeksiyonu yapan bir makine geliştirdi

543
0

İBB iştiraki olan İSBAK, morötesi (UV) ışınlar ile maske dezenfeksiyonu yapan bir makine geliştirdi. İSBAK’ın yapımını tamamladığı makine ile İstanbullulara ulaştırılacak olan maskeler paketlenmeden önce dezenfekte edilecek.

Koronavirüs salgınının hızla yayılmasıyla birlikte halkın artan maske talebini karşılanabilmesi için kollarını sıvayan İSMEK’e, İBB’nin teknoloji iştiraki İSBAK’tan büyük destek geldi.

İSBAK, ameliyathanelerin sterilizasyon çalışmalarında kullanılan morötesi ışınların cerrahi maskelerin dezenfeksiyon işlemlerinde de kullanılabilmesi için AR-GE çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonucunda, morötesi ışınların maske yüzeyinde bulunan mikroorganizmaları yüzde 90 oranında yok edebileceği tespit edildi. Dezenfeksiyon makinesinin yapımını tamamlayan İSBAK, İSMEK ile el birliğiyle maskeleri dezenfekte edecek. Paketlenmeden önce dezenfekte edilecek maskeler İstanbul halkına daha sağlıklı şekilde ulaştırılabilecek.

İBB zorlu salgın sürecinde İstanbul halkının sağlığını ve güvenliğini koruyan yeni projeler üretmeye devam ediyor.


Kaynak: İBB Duyurusu 04.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYetenek sınavıyla öğrenci alan okullar için başvurular 15-29 Haziran tarihlerinde yapılacak
Sonraki İçerikÇalışma gününde fazla mesai yapan personelin mesai ücreti nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz