Ana Sayfa Dünya Hollanda’da devlet borcu GSYİH’nin %50,9’una ulaştı

Hollanda’da devlet borcu GSYİH’nin %50,9’una ulaştı

204
0

Hollanda’da devlet borcu GSYİH’nin %50,9’una ulaştı

Hollanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, 2019 yılının ortalarında, Hollanda’nın brüt borç oranı – gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzdesi olarak devlet borcu, GSYİH’nın %50,9’una ulaştı. Euro bölgesindeki 19 ülkeden sadece dördü daha düşük bir borç oranına sahip. Euro bölgesinin borç oranı, 2019 yılının ikinci çeyreği sonunda GSYİH’nın %86,4’ü seviyesinde.

Bankaların kredi verme faaliyetlerini azaltmalarından sonra, Avrupa hükümetleri borç seviyelerinin yükseldiğini gördüler. Euro bölgesinde en yüksek borç seviyelerine 2014 yılında ulaşıldı. Borç oranı, o yıl GSYİH’nın %92,8’ine yükseldi ve bunu istikrarlı bir düşüş izledi. Hollanda’da, borç/GSYİH oranı o zamandan bu yana yine GSYİH’nın %60’ı ile Avrupa tavan seviyesinin oldukça altına düştü. Diğer Euro bölgesindeki pek çok ülke ise hala bu tavanı aşıyor. Kredi krizinin başlamasından on yıl sonra bile, Euro bölgesindeki birçok ülkede hala bütçe açığı var.

Sonuç olarak, bu ülkelerde borç indirimi daha yavaş veya hiç gerçekleşmemektedir. GSYİH’nın %180,2’si ile Yunanistan şu anda Euro bölgesindeki en yüksek borç/GSYİH oranına sahiptir. Belçika ve İspanya gibi ülkelerde borç oranı yüksek düzeyde kalmıştır. İtalya ve Fransa’da, oran 2019’da hala yükseliyordu.

Euro bölgesindeki borç/GSYİH oranının gelişimi, Hollanda’daki orandan farklı bir şekilde bozulmaktadır. Euro bölgesinde de GSYİH’nın sadece 2009 yılında bu oran üzerinde yukarı yönlü bir etkisi olmuştur. Çünkü pek çok ülkede kamu harcamaları 2007-2019 döneminde her yıl kamu gelirini aşmıştır, bu nedenle hükümet dengelerinin bu oran üzerinde yukarı yönlü bir etkisi olmuştur. Ayrıca, Euro bölgesinde bu oran 2007-2010 yılları arasında finansal varlıkların alım ve satımı ile yeniden değerlenmesi nedeniyle artmıştır.


Kaynak: Hollanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.cbs.nl/en-gb/news/2019/52/eurozone-debts-still-exceeding-pre-crisis-level
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvukatlar kendilerine teslim edilen evrakları ne kadar süreyle saklamak zorundadır?
Sonraki İçerikDüzenlediğim e-SMM belgesinin hatalı olduğunu fark ettim, belge üzerinde değişiklik yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz