Ana Sayfa Vergi 2024 Şubat ayında tasfiyesi sonlanan şirketin kurumlar beyannamesi ne zaman verilecek?

    2024 Şubat ayında tasfiyesi sonlanan şirketin kurumlar beyannamesi ne zaman verilecek?

    1
    0

    13.02.2024 te şirket tasfiyeye girdi. 2023 Sonu Enflasyon düzeltmeleri yapılarak düzeltilmiş bilanço ile 2024 yılına açılışları yaptık. 01.01.2024-13.02.2024 dönemi için enflasyon düzeltmesi yapılması gerekiyor mu? Evet ise bu döneme ilişkin katsayılara nereden ulaşabiliriz?

    Enflasyon düzeltmesi yapılacak.

    Yİ-ÜFE katsayıları İSMMMO web sayfamızda pratik bilgiler 9. sayfada yayımlanmaktadır 2024/1-2 ve 3. ay endeksleri Nisan 2024’de eklenecek.

     

    Tasfiye beyannameleri ne zaman verilecektir?

    Tasfiye beyannamesi, tasfiyenin aynı takvim yılı içinde başlayıp sonuçlanması halinde, tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.

    Tasfiyeye giriş tarihi ile tasfiyenin sonuçlanma tarihinin farklı takvim yıllarında gerçekleşmesi durumunda, her bir tasfiye dönemine ilişkin tasfiye beyannamesi, tasfiye memuru tarafından tasfiye döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir. Tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.

    Tasfiye beyannameleri ne zaman verilmelidir?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarladan elde edilen kira geliri beyana tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz