Ana Sayfa Çalışma Hayatı Haziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma Temmuz ayında kısa...

Haziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma Temmuz ayında kısa çalışma ödeneğinden tekrar faydalanabilir mi?

Haziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma Temmuz ayında kısa çalışma ödeneğinden tekrar faydalanabilir mi?

611
0

21/06/2020 tarihinde kısa çalışma ödeneği biten bir işyerinin 1 ay uzama geldiğinde bu uzama tarihi 01/07/2020-31/07/2020 arasını kapsamaktadır.

22/06/2020-30/06/2020 tarihleri arasında ücretsiz izin desteğinden yararlanabilir mi?

Yararlanırsa kısa çalışma ödeneği 01/07/2020 tarihinde herhangi bir sorun olur mu?

Evet haziran içinde kısa çalışma ödeneği bitiyorsa ayın bakiye gününü nakdi ücret desteği alabilir. 01.07.2020 ila 30.07.2020 arasında kısa çalışma ödeneğinden tekrar yararlanabilir.

Kısa çalışma ile ilgili 2020 Nisan ve Mayısta hak etmeyenlere de 18 kod ile giriş yapıp bildirgeyi verdik. Çünkü iş kurdan hiç bilgi verilmedi. Bunların düzeltmesini yapmak şart mı?

Bu kişiler için eksik gün kod değişikliği dilekçesi SGK’na bilgi verilmelidir. Yanıltıcı beyana girer.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 yılı ikinci geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı % 2,10 olarak tespit edildi
Sonraki İçerikÖzel öğretim kurumlarında görev yapan personelin çocuklarının burs veya indirimden yararlanması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz