Ana Sayfa Vergi Günlük konaklama faaliyeti vermekteyiz. Kültür bakanlığından ve Belediyeden hiç bir belgemiz yoktur....

    Günlük konaklama faaliyeti vermekteyiz. Kültür bakanlığından ve Belediyeden hiç bir belgemiz yoktur. 2023 ocak ayında e-deftere geçecek miyiz?

    254
    0

    Günlük konaklama faaliyeti vermekteyiz. Kültür bakanlığından ve Belediyeden hiç bir belgemiz yoktur. 2023 ocak ayında e-deftere geçecek miyiz?

    Konaklama hizmeti veren iş yerleri Belediyeden ruhsat almak zorundadır. Bu durumda 2023 den itibaren e-defter tutulacaktır.

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VEYA BELEDİYE RUHSATLI OTELLER:

    (Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle KONAKLAMA hizmeti veren otel işletmeleri)

    E-FATURA E-DEFTER
    YIL VE BRÜT SATIŞ HASILATI
    SINIRLAMASI YOK SEKTÖRDEKİ
    TÜM MÜKELLEFLER 01/07/2022 01/01/2023


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiye beyannameleri ne zaman verilir?
    Sonraki İçerikNormal satışların yanında e-Ticaret kapsamında satışları olan işletmenin e-fatura ve e-Deftere geçiş cirosu neye göre hesaplanacak?