Ana Sayfa Vergi Gider pusulası ile alınan 2. el cep telefonunu satarken KDV uygulanacak mı?

    Gider pusulası ile alınan 2. el cep telefonunu satarken KDV uygulanacak mı?

    1109
    2

    Gider pusulası ile 2. el cep telefonu alımında stopaj ve KDV uygulamıyoruz. Satarken KDV durumu nasıl olacak? Alım ile satım arasındaki fark üzerinden mi beyan edeceğiz yoksa Toplam bedel üzerinden KDV’yi ayırarak mı hesaplamamız gerekli?

    KDV ödemeden Gider pusulası ile alınan mallar için (cep telefonu ) düzenlenecek faturada satış bedelinin tamamı üzerinden % 18 KDV hesaplanır. Alım satım arasındaki fark hesaplaması yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYönetim kurulu üyesi olmayan şirket ortaklarına huzur hakkı ödemesi yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikRuhsatı pansiyon motel işletmeleri statüsünde olan iş yerleri 01.07.2022 tarihi itibari ile e -faturaya geçmesi gerekiyor mu?

    2 YORUMLAR

    1. bu konuda ne zamandır araştırma yapıyorum net bir cvp alamadım. 2.el cep telefonunda vergiye tabi olmayan sıradan telfon satmak isteyen birinden alıdıgmızda gider pusulası nasıl düzenlenecek. ve bizde faturasını keserken nasıl keseceğiz.

      • Vergi mükellefiyeti olmayan (Nihai tüketici) kişilerden, satmak amacıyla işletmeye alınan mal ve hizmetler için alıcı işletme tarafından gider pusulası düzenlenmesi gerekmektedir. Gider pusulasında KDV ve Stopaj hesaplanmayacaktır. İşletmenin ikinci el cep telefonu satışının normal satışlardan farkı yoktur.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz