Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükellefi olmayan gerçek kişilere verilen hizmet için düzenlenecek serbest meslek...

    Gelir vergisi mükellefi olmayan gerçek kişilere verilen hizmet için düzenlenecek serbest meslek makbuzunda stopaj hesaplanmayacaktır 

    868
    0

    Avukat olan bir müşterimiz yapmış olduğu hizmet karşılığında kendi müşterisine makbuz kesecektir. Burada müşterisinin vergi mükellefi olmaması durumunda stopaj hesaplamadan sadece KDV hesaplayarak mı makbuz kesecektir. 

    Gelir vergisi mükellefi olmayan gerçek kişilere verilen hizmet için düzenlenecek e-smm için GV stopajı yapılmaz. Sadece KDV hesaplanır.

    Örnek-1:

    Avukat olarak serbest meslek mükellefi olan kişinin nihai tüketiciden tahsil ettiği KDV dahil 5.900 TL’ye ilişkin düzenlenecek serbest meslek makbuzu aşağıdaki şekilde olacaktır.

    1- Net ödenen (KDV dahil): 5.900 TL

    2- Brüt: 5.000 TL

    3- G.V. Kesintisi: 0 TL

    4- Net ücret: 5.000 TL

    5- KDV %18: 900 TL

    6- Net Ödenecek: 5.900 TL


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket aktifindeki arsanın satışından elde edilen kazancın istisna dışında kalan kısmı vergiye tabi tutulmadan fona aktarılabilir mi?
    Sonraki İçerikAmortisman ayırma süresi biten sabit kıymetler için yeniden değerleme yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz