Ana Sayfa Vergi Geçmiş tarihli e-Fatura düzenleyebilir miyiz?

    Geçmiş tarihli e-Fatura düzenleyebilir miyiz?

    457
    0
    E-fatura mükellefi şirket hizmet ifasını 31.01.2021 tarihinde yapması sebebiyle kesmesi gereken e-faturayı 31.01.2021 tarihine değil de şubat ayının ilk haftasında 31.01.2021 tarihine e-faturayı kesebilir mi? 

    Fatura düzenlenmesinde süre; VUK 231/1-5 maddesine göre “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. 

    Bu süre geriye değil ileriye doğru işler. Dönemsellik ilkesi açısından bakıldığında ise ilgili hasılatı ilgili dönemine yansıtmak gereklidir. Faturanızı yukarıda sözü geçen kriterler kapsamında düzenlemelisiniz.


    GİB portalı üzerinde oluşturduğumuz e-smmm makbuz taslağını kaç gün içinde onaylamamız gerekiyor? 

    Tahsilatın yapıldığında makbuz oluşturulup onaylanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMatbaalar kimlere yaptığı basım işleri için KDV tevkifatı hesaplanacak?
    Sonraki İçerikİşçi sendikalarına ödenen aidatlar muhsgk beyannamesinde bildirilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz