Ana Sayfa Vergi Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesinde optik faturası sağlık gideri olarak düşülebilir mi?

    Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesinde optik faturası sağlık gideri olarak düşülebilir mi?

    232
    0

    Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesinde Kızılay’a yapılan “yurtdışı kurban şartlı bağışı” gider olarak düşülebilir mi?

    Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesinde Optik faturası sağlık gideri olarak düşülebilir mi?

    Kızılay a yapılan her tür bağış Yıllık GV beyannamesinde indirilir.

    Numaralı gözlük için yapılan harcamaların, gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi halinde, anılan Kanunun 89’uncu maddesinin 2’nci bendi uyarınca beyan edilen gelirin %10’unu aşmaması şartıyla, yıllık gelir vergisi beyannamesinde beyan edilen gelirden indirim konusu yapılır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMerkezi yurt dışında olan bir firmadan ücret geliri elde eden kişi Türkiye’de gelir vergisi beyannamesi verecek mi?
    Sonraki İçerikİhraç kayıtlı satışlardan doğan kur farkı ve fiyat farkı faturalarında KDV hesaplanacak mı?