Ana Sayfa SGK Fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) sağlık hizmetlerini SGK Ödüyor mu?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) sağlık hizmetlerini SGK Ödüyor mu?

6791
0

FTR

Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri;

  • 30 seansa kadar olan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları için fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimince;
  • Bölge kontrolüne tabi olmayan tanılarda 30 seans sonrası devam edilecek tedaviler için;
  • 31-60 seansa kadar olan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları için en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulunca
  • 60 seans üzeri olan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları için en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin yer aldığı üçüncü basamak sağlık kurumunca sağlık raporu düzenlenmesi halinde Kurumca karşılanmaktadır.

Hastaların sağlık raporunun düzenlenme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde tedaviye başlamış olması gerekmektedir.
Ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında bir hastaya günde en fazla bir seans, yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında ise aynı bölge için bir seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemi bedeli Kurumca karşılanır.

Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans, iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporu düzenlenebilir. Sağlık raporunda belirtilen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasına, tedaviye başlanıldıktan sonra 5 işgününden fazla ara verilmesi halinde ara verildikten sonra yeni bir sağlık raporu düzenlenmedikçe uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri Kurumca karşılanmaz. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporu düzenlenebilir.


Kaynak: Sgk
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Özel hastane sağlık hizmetlerinde ilave ücret alabilir mi?

Yurt dışı Sağlık İşlemlerinden Yararlanacak Aile Bireyleri Ne Şekilde Belirlenir?

Prim Borcu Olan Bağ-Kur’lular Genel Sağlık Hizmetlerinden Nasıl Faydalanabilir?

Yurt Dışı Sağlık Hakkından Kimler Yararlanabilir?

2018-9 ayda Ülkelerin Toplam Sağlık Harcamaları $ 6,438,109,639

Yurtdışı Sigortalılar Türkiye’de Sağlık Yardımlarından Nasıl Yararlanabilir?

 

Önceki İçerikKatılım payı alınmayacak haller, sağlık hizmetleri ve kişiler kimlerdir?
Sonraki İçerikDiyaliz tedavileri SGK tarafından karşılanıyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz