Ana Sayfa Vergi Fason ayakkabı dikim işinde (sayacılık faaliyeti) KDV oranı kaç uygulanmalıdır?

    Fason ayakkabı dikim işinde (sayacılık faaliyeti) KDV oranı kaç uygulanmalıdır?

    348
    0

    Fason ayakkabı dikim işinde (sayaçlık faaliyeti) KDV oranı kaç uygulanmalıdır? Bazı özelgelerde 8 bazı özelgelerde 18 olması gerektiği yönünde görüşler mevcut?

    KDV ORANI

    Güncel KDV oranları için Web sayfamızdaki mevzuat / pratik bilgilerde (vergi) bölümünde bulunan listelerden yararlanınız. Bahsettiğiniz teslim için (I ) (BİR) sayılı listede ise ; % 1 , ( II ) (İKİ) sayılı listede ise; % 8 her iki listede de yoksa genel oran olan % 18 uygulanır.

    _____________________________

    İLGİLİ İÇERİK

    GÜNCEL KDV ORANLARI

    MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ

    ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARAR (*)

    (II) SAYILI LİSTE (%8 KDV uygulanacak olanlar)

    (91)

    1- Kütlü ve elyaf pamuk, linter pamuk, pamuk lifi döküntüleri, natürel veya tops haldeki tiftik, yün ve yapağı,

    2- Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 41.01 pozisyonundaki sığır ve atların, 41.02 pozisyonundaki koyun ve kuzuların (astragan veya karakul, persaniye, breitschwanz ve benzerleri, Hint, Çin, Moğolistan ve Tibet kuzuları hariç), 41.03 pozisyonundaki keçi ve oğlakların (Yemen, Moğolistan ve Tibet keçi ve oğlakları hariç) ham post ve derileri,

    3- İplikler ve iplik imali için hazırlanan her nevi filamentler, lifler, vb. (Pamuktan, yünden, tiftikten, hayvan kıllarından, ipekten, sentetikten, suni maddelerden, dokumaya elverişli her nevi maddelerden veya bunların karışımlarından elde edilenler.),

    4- Pamuklu, yünlü, ipekli, sentetik, suni veya bunların karışımlarından örme dahil her nevi mensucat (pamuk, keten, ipek, sentetik, suni, kauçuk iplik, lif ve benzerleriyle, hayvan kıllarıyla, dokumaya elverişli maddelerle veya bunların karışımları ile birlikte; el tezgahlarında veya diğer şekillerde dokunsun dokunmasın, ağartılmış, boyanmış, baskılı vb. şekillerde olsun olmasın), emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış veya lamine edilmiş dokumaya elverişli mensucat, dokunmamış mensucat, vatka, keçe ile her nevi dantela, kordela, kordon ve işlemeler,

    5- (2016/9542 sayılı Kararname ile değiştirilen sıra. Yürürlük: 25/11/2016) Yukarıdaki 4 numaralı sırada yazılı mensucat, vatka, keçe ve dantela, kordela, kordon ve işlemelerden mamul; iç ve dış giyim eşyası (şapka, kravat, kaşkol, şal, eşarp, kemer, çorap, eldiven vb. dahil), omuz vatkası, astar, apolet, ilikleme tertibatı, cep, kol, yaka, rozet ve fırfır ile bunların benzerleri, havlu, bornoz, perde (montaj ve hareket ettirici mekanizması kısmen alüminyum, plastik ve benzeri malzeme içerenler dahil) (66), çarşaf, yastık, yorgan, battaniye, uyku tulumu, her türlü kılıf ve örtüler ile bunların benzeri ev tekstil ürünleri (taşıtlarda kullanılanlar dahil) (yataklar hariç) ile kıymetli taş ve madenler hariç her nevi maddeden mamul fermuar, çıtçıt, düğme, kopça, boncuk ve benzerleri, (46)

    6- a) (2008/13902 sayılı Kararname ile değiştirilen sıra. Yürürlük: 20/07/2008)  İşlenmiş post, deri ve köseleler ile bunların taklitleri ve bunlardan mamul giyim eşyası (şapka, kemer, kravat, eldiven ve benzerleri dahil),

    b) 18/12/2007 tarihli ve 2007/13007 sayılı Kararnamenin eki İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin “4302.19.95.00.19 Diğerleri” pozisyonunda yer alan eşyalardan yalnız sığırların (bufalo dahil) dabaklanmış ve aprelenmiş kürkleri, (6) (52)

    7- Her nevi maddeden mamul ayakkabı, terlik, çizme ve benzerleri,

    8- Her nevi maddeden mamul çanta, bavul, valiz ve benzerleri,

    9- Halılar ve diğer dokumaya elverişli maddelerden yer kaplamaları,

    10- (2016/9542 sayılı Kararname ile değiştirilen sıra. Yürürlük: 25/11/2016) Fason olarak yapılan tekstil, konfeksiyon, deri ve saya işleri, (47)


    Kaynak: GİB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme defterinden bilançoya geçen mükellef önceki yıl zararlarını bilançoya geçtiğinde oluşacak karından indirebilir mi?
    Sonraki İçerikHem e-ticaret hem de hediyelik eşya satan mükellefin e-ticaret işinden dolayı e-deftere geçme zorunluluğu var mıdır?