Ana Sayfa Vergi Facebook ve Google reklam hizmet faturaları için Stopaj matrah artırımı yapılabilir mi?

    Facebook ve Google reklam hizmet faturaları için Stopaj matrah artırımı yapılabilir mi?

    165
    0

    7440 sayılı matrah artırımda stopaj için yapılandırma yapmak istiyorum firma facebook ve google reklam hizmeti alıyor bunu 7440 matrah artırımda nasıl gösterebilirim?

    GELİR/KURUMLAR VERGİSİ STOPAJ ARTIRIMI

    Hizmet erbabına ödedikleri ücretlerden vergi kesintisi yapmak mecburiyetinde olanlar, her bir vergilendirme dönemine ilişkin olarak verdikleri (ihtirazi kayıtla verilenler dâhil) muhtasar beyannamelerinde yer alan ücret ödemelerine ilişkin gayrisafi tutarların yıllık toplamı üzerinden;

    ÜCRET STOPAJINDA ARTIRIM (GVK 94/1)

    YIL Vergi artırım oranı
    2018 % 6
    2019 %5
    2020 %4
    2021 %3
    2022 %2

    Verilmesi gereken muhtasar beyannamelerden, en az bir döneme ilişkin beyanname verilmiş olması hâlinde, beyan edilmiş ücret ödemelerine ilişkin gayrisafi tutar ortalaması alınmak suretiyle bir yıla iblağ edilerek, artırıma esas olmak üzere yıllık ücretler üzerinden gelir (stopaj) vergisi matrahı bulunur ve bu tutar üzerinden belirtilen oranlarda gelir vergisi hesaplanır.

    Hiç beyanname verilmemiş olması hâlinde, her ay için hesaplanacak asgari gelir (stopaj) vergisine esas olmak üzere en az;
    • Bu Kanunun yayımı tarihinden önce ilgili yılda verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama işçi sayısı kadar işçi,
    • İlgili yılda aylık prim ve hizmet belgelerinin hiç verilmemiş olması hâlinde, bu Kanunun yayımı tarihine kadar verilmiş olmak şartıyla izleyen vergilendirme dönemlerinde verilen ilk aylık prim ve hizmet belgesindeki işçi sayısı kadar işçi,
    • Bu Kanunun yayımı tarihine kadar aylık prim ve hizmet belgesinin hiç verilmemiş olması hâlinde en az iki işçi, çalıştırıldığı kabul edilmek ve ilgili yılın son vergilendirme döneminde geçerli olan asgari ücretin brüt tutarı esas alınarak hesaplanan gelir (stopaj) vergisi matrahı üzerinden belirtilen oranlarda gelir vergisini ödemek suretiyle bu düzenlemeden yararlanılacaktır.

    SERBEST MESLEK, KİRA VE KAR PAYI STOPAJINDA ARTIRIM (GVK 94/2-5-6)

    Muhtasar beyannamelerinde yer alan söz konusu ödemelerine ilişkin gayrisafi tutarların yıllık toplamı üzerinden; aşağıda belirtilen oranlarda gelir (stopaj) vergisini artırmaları halinde, ilgili dönemlere ilişkin gelir (stopaj) vergisi incelemesi ve tarhiyatı yapılmayacaktır.

    İlgili yıl içinde verilen muhtasar beyannamelerde beyan edilen tutarlar bir yıla iblağ edilmeyecektir.

    YIL Vergi artırım oranı
    2018 % 6
    2019 %5
    2020 %4
    2021 %3
    2022 %2

    Gelir ve Kurumlar vergisi kanunları uyarınca kâr dağıtımına veya ana merkeze aktarılan tutara bağlı ödemeler üzerinden yapılması gereken vergi tevkifatı hükümlerine istinaden, bu kapsamda matrahlarını artıranların, kurumlar vergisi yönünden de matrah artırımında bulunmaları gerekmektedir.

    YILLARA YAYGIN İNŞAAT İŞLERİ İSTİHKAKLARINDA (GVK 94/3)

    YIL Vergi artırım oranı

    2018 % 1
    2019 % 1
    2020 % 1
    2021 % 1
    2022 % 1

    YUKARIDAKİ STOPAJ DIŞINDA ARTIRIM YAPILMAZ. (Facebook ve Google reklam hizmeti) Bahsettiğiniz unsurlar için pişmanlık ile beyan verilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 kapsamında mayıs ayında yapılan stok affındaki stokları 2023/1’nci .dönem mal maliyetinde dikkate alabilir miyim?
    Sonraki İçerikİş yeri tadilatı için vergi mükellefi olmayan kişiden alınan hizmet için düzenlenecek gider pusulasında stopaj hesaplanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz