Ana Sayfa SGK Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalıştırılacakların bildirimi internet üzerinden yapılabilir mi?

    Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalıştırılacakların bildirimi internet üzerinden yapılabilir mi?

    183
    0

    Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalıştırılacaklar için işveren olarak sicil numarası alınma şartı var mıdır? internet üzerinden kolay işverenlik başvurusu mu yapılmalı? Yoksa elden mi müracaat edilmeli?

    İnternet üzerinden kolay işverenlik sistemiyle işlemlerinizi yapabilirsiniz.

    Kolay işverenlik kapsamına alınan işyerleriyle ilgili olarak artık SGK’ya aylık prim ve hizmet belgesi verilmeyecek, sistemde yer alan bilgiler esas alınarak ödenecek primler her ay sistem tarafından otomatik tahakkuk ettirilecektir. İşverenler geçiş yaptıkları aya ilişkin olarak da aylık prim ve hizmet belgesi vermeyeceklerdir. Kolay İşverenlik Onay işlemi yapılan aydan bir önceki aya/döneme ilişkin aylık prim ve hizmet belgesi vereceklerdir.

    Örneğin; Mart ayı içerisinde kolay işverenliğe geçmiş olan işverenler, eğer vermemişlerse Şubat ayına ait prim belgesini Mart ayının 23’üne kadar verecekler, Mart ayı ve sonraki aylara ilişkin olarak ise herhangi bir prim belgesi vermeyeceklerdir. Dolayısıyla kolay işverenlik uygulamasına geçişten önceki dönemlere ait işlemler ise eski uygulamaya ve mevzuata tabi olacaktır.

    Ön başvuru e-devlet sistemindeki SGK bölümünden yapılabiliyor. Ardından imzalar için çalışan ve işverenin adresin bağlı olduğu SGM’ye başvuru yapmaları gerekiyor.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de yerleşik yabancı firmaya düzenlenecek e-SMM’de stopaj hesaplanacak mı?
    Sonraki İçerikDoğum yapan mali müşavir meslek mensupları raporlu olduğu süre için rapor ücreti alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz