Ana Sayfa Vergi Enflasyondan arındırmaya ilişkin indirim oranı 2019 yılı için %113,35 olması nedeniyle beyan...

Enflasyondan arındırmaya ilişkin indirim oranı 2019 yılı için %113,35 olması nedeniyle beyan edilmeyecek MSİ

528
0

2019  YILINDA İNDİRİM ORANI UYGULANARAK BEYAN EDİLECEK MENKUL SERMAYE İRATLARI


Gelir Vergisi Kanunu’nda bazı menkul sermaye iratlarının enflasyondan arındırıldıktan sonra kalan tutarlarının vergilendirilmesi öngörülmüştür.

Enflasyondan arındırmaya ilişkin indirim oranı 2019 yılı için %113,35 (310 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ) olarak belirlenmiştir.

İndirim oranının birden büyük çıkması dolayısıyla, 2019 takvim yılında elde edilen menkul sermaye iratlarından, 01/01/2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan ve Gelir Vergisi Kanunu’nun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının 5 numaralı bendinde sayılan her nevi tahvil ve Hazine bonosu faizleri ile Toplu Konut İdaresi, Kamu Ortaklığı İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetler ve varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından sağlanan gelirler beyan edilmeyecektir.

ÖRNEK:

Mükellef (A), 2019 yılında, 01/01/2006 tarihinden önce TL cinsinden ihraç edilmiş
olan Devlet tahvilinden brüt 70.000 TL tutarında faiz geliri elde etmiştir.

İndirim oranının birden büyük olması dolayısıyla Mükellef (A) tarafından 01/01/2006
tarihinden önce TL cinsinden ihraç edilmiş olan Devlet tahvilinden 2019 yılında elde edilen faiz geliri beyan edilmeyecektir.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 Yılı İçin Menkul Sermaye Gelirlerinin Beyan Sınırları Nedir?
Sonraki İçerik2019 Yılında Elde Edilen Eurobond Faiz Gelirleri Beyan Edilecek Mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz