Ana Sayfa Vergi Enerji piyasası düzenleme kurumundan ÖTV’li mal alım ve satımı lisansı olan firmalar...

    Enerji piyasası düzenleme kurumundan ÖTV’li mal alım ve satımı lisansı olan firmalar e-defter kullanmak zorunda mıdır?

    561
    0
    Özel matrahlı satış tutarı 8.000.000 TL, normal satış tutarı 1.000.000 TL olan bir mükellef 2021 yılında özel matrahlı satışlardan dolayı e defter ve fatura ya geçmek zorunda mıdır?

    Süreçte e-fatura-defter olarak ayrı değerlendirmek gereklidir.

    Brüt satış hasılatına göre yapılan değerlendirme de 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler.

    E-fatura takip eden yıl e-deftere geçecektir.

    Yukarıdaki yazılı kriter müşterinizi etkiliyorsa buna göre değerlendirmelisiniz.


    Mükellefimiz 2019 yılında ÖTV’li mallar kapsamında (I) Sayılı listeli malların alımını yapıp, yurt içinde satışını yapıyor. EPDK lisans bayiliğimiz yok. Bu durumda biz 2021 yılında e-defter mükellefi oluyor muyuz?

    ” 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’ndan lisans alan (bayilik lisansı dâhil) mükellefler.”

    Yukarıda yazılı kriterlere sahip mükelleflerin e-fatura zorunluluğu bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi üretiminde Ekim verisi açıklanan ülkeler arasında en güçlü görünüm Türkiye’ye ait
    Sonraki İçerik2021 yılında çiftçilere 24 milyar lira destek ödemesi yapılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz