Ana Sayfa Duyurular Elektrik Perakende Satış Şirketleri ve Elektrik Dağıtım Şirketleri ile ilgili şikayet başvurusunda...

Elektrik Perakende Satış Şirketleri ve Elektrik Dağıtım Şirketleri ile ilgili şikayet başvurusunda hangi yöntemleri izlemeliyim?

597
0

Şikayetin daha hızlı çözülmesi için öncelikle ilgisine göre dağıtım şirketinin yada görevli tedarik şirketinin tüketici hizmetleri merkezine başvuru yapılmalıdır.

Dağıtım sistemine bağlantı, tesislerin devralınması, arıza, bakım-onarım, kesinti, voltaj düşüklüğü, sayaç değişim, kaçak ve usulsüz elektrik kullanımı hakkındaki şikayetleriniz için dağıtım şirketine başvuru yapılmalıdır.

Abonelik işlemleri, hatalı faturalandırma, güvence bedeli iadesi, borç nedeniyle elektrik kesilmesi gibi şikayetleriniz için görevli tedarik şirketine başvuru yapılmalıdır.

Elektrik dağıtım şirketlerinin WEB adreslerine, çağrı merkezi telefonuna, internet ve e-posta adreslerine http://www.epdk.org.tr/TR/Tuketici/Elektrik/DagitimSirketleri

Elektrik perakende satış şirketlerinin WEB adreslerine, çağrı merkezi telefonuna, internet ve e-posta adreslerine http://www.epdk.org.tr/TR/Tuketici/Elektrik/GorevliTedarikSirketleri

Linklerinden ulaşılabilir.

Ayrıca, Bakanlığımıza, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğüne internet veya posta yoluyla yazılı şekilde başvurabilir. İnternet yoluyla başvuru yapmak için aşağıda yer alan linkler kullanılabilir.

http://www.enerji.gov.tr adresinden bilgi edinme sekmesinden bilgi edinme başvurusu yapılabilir.

https://tuketici.epdk.org.tr/epdk.be/

http://www.tedas.gov.tr/#!tedas_bilgiedinme_1

Periyodik olarak yapılan denetimlere ilave olarak Bakanlık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü gerekli gördüğü hallerde denetim yapar veya yaptırır.


Kaynak: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Sıkça Sorulan Sorular
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 yılında işyeri kira geliri beyannamesi verme sınırı nedir?
Sonraki İçerikHangi gelirler Ücret sayılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz