Ana Sayfa Vergi E-Fatura mükellefi kağıt ortamında gider pusulası düzenleyebilir mi?

    E-Fatura mükellefi kağıt ortamında gider pusulası düzenleyebilir mi?

    247
    0

    Gider pusulası uygulaması ile ilgili e-fatura mükellefiyeti bulunan firmaların gider pusulasını internet ortamında düzenlemesi zorunlu mudur yoksa kağıt ortamında gider pusulası düzenlenmesi mümkün müdür?

    Gider pusulası internet üzerinden düzenlenmez.

    e-Gider pusulası; Aşağıdaki şartlara göre elektronik ortamda düzenlenir.

    GİB nın , riskli veya vergiye uyum düzeyi düşük olduğu tespit edilen mükellef ya da mükellef gruplarını faaliyet, sektör ve ciro tutarına bağlı olmadan, yazılı bildirim yapmak ve geçiş hazırlıkları için minimum 3 ay süre vermek suretiyle e-Gider Pusulası uygulamasına geçme zorunluluğu getirmeye yetkilidir.

    Kendisine yazılı bildirim yapılan mükelleflerin, yazılı bildirimde belirtilen süre içinde e-Gider Pusulası uygulamasına dahil olması gerekmektedir. Yazılı bildirim yapılan mükelleflerin, yazıda belirtilen süreler içinde e-Gider Pusulası uygulamasına dahil olması ve düzenleyeceği gider pusulalarını, e-Gider Pusulası olarak düzenlemeleri gerekmektedir. Bu zorunluluğa uymayan mükellefler hakkında Kanunda öngörülen hükümler uygulanır.
    Yukarıdaki koşullar yok ise KAĞIT Gider pusulası kullanımına devam edilir.


    BENZER İÇERİK

    Gider pusulasını elektronik ortamda düzenlemek zorunlu mudur?

    Gider pusulasında stopaj veya KDV hesaplanmalı mıdır?

    Sürekli nakliye işi yapan ancak mükellef olmayan kişiden gider pusulası ile taşıma hizmeti alabilir miyiz?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 Kapsamındaki borçlar yıl bazında ayrı ayrı taksitlendirilebilir mi?
    Sonraki İçerikStok affı kapsamında yapılan beyan için ödenen KDV mart ayı beyanlarına dahil edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz