Ana Sayfa SGK E-devletle entegre olan uygulama hangi tür ödeme ve aylıklarda kolaylık sağlamaktadır?

E-devletle entegre olan uygulama hangi tür ödeme ve aylıklarda kolaylık sağlamaktadır?

618
0

SORU 1:
E-devletle entegre olan uygulama hangi tür ödeme ve aylıklarda kolaylık sağlamaktadır?

CEVAP:
• Hak sahibinin hesabında 1 (bir) yıl süre ile hareket görmediğinde Kuruma iade edilen
gelirler/aylıklar,
• Emekli aylıkları ile günlük ödemeleri, toptan ödemeler, 4C ikramiye ile ikramiye farkları, Ek Ödeme (Tütün İkramiyesi) ve Eğitim Öğretim Yardımları, Geçici İş Göremezlik Ödeneği,
Emzirme Yardımı, Cenaze Ödeneği, Şahıs Sağlık Ödemeleri, prim iadeleri vb. gibi sigortalıların T.C. Kimlik Numarasına yapılan ödemeler.

SORU 2:
Emekli aylığım veya ödememin bankadan iade olması halinde ne yapmam gerekiyor?

CEVAP:
Herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkez birimine giderek ya da E-Devlet üzerinden talepte bulunarak iade olan emekli aylığınızın veya ödemenizin tarafınıza ödenmesini sağlayabilirsiniz.

SORU 3:
Emekli aylığımın iade olması halinde emekli aylığımı hangi bankadan ve ne zaman alabilirim?

CEVAP:
Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Akbank, Burgan Bank, Denizbank, Fiba banka, Şekerbank, Ekonomi Bankası, Garanti Bankası veya Yapı Kredi Bankasında hesabınız varsa bu hesabınızı Sosyal Güvenlik Merkez birimleri ya da E-Devlet üzerinden tanımlayarak iade olmuş emekli aylığınızın hesabınıza tekrar yatırılmasını sağlayabilirsiniz. Adı geçen 11 bankada hesabınız yoksa T.C. Kimlik Numaranız ile iade olmuş emekli aylığınızı PTT’ den alabilirsiniz.

SORU 4:
Ödemem hesabıma aktarıldığında haberim olacak mı?

CEVAP:
Herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkez birimine gidip işlem yaparken ya da E-Devlet şifresiyle on-line olarak talepte bulunurken cep telefonu numaranızı ve mail adresinizi vermeniz halinde ödeme hesabınıza aktarıldığı anda kısa mesaj ve e-mail aracılığıyla tarafınıza bilgi verilecektir.

SORU 5:
İlgili ödeme talebimin hangi aşamada olduğunu E-Devlet aracılığıyla takip edebilir miyim?

CEVAP:
E-Devlet aracılığı ile işlem yaparken ödeme talebinizin hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.

 

 


Kaynak: SGK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPerakende ticaret hacmi AB’de Ocak 2020’de %0,5 arttı
Sonraki İçerik2020 yılında 27103 sayılı teşvikten faydalanmak için hangi şartları yerine getirmemiz gerekmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz