Ana Sayfa Vergi Düzeltme Beyannameleri Damga Vergisine Tabi midir?

    Düzeltme Beyannameleri Damga Vergisine Tabi midir?

    4099
    0

    6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna göre Vergi beyannameleri bölümünde düzeltme beyannamelerinde damga vergisi ödenmesi hakkındaki maddede; beyanname verme süresi içerisinde düzeltme amacıyla verilen beyannameler hariç şeklinde hüküm eklenmiştir.

    Buna göre, kanuni süresinde düzeltme amacıyla verilen vergi beyannamelerinden damga vergisi alınmayacaktır.

    Kaynak: Damga Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBasit Usule Tabi Mükelleflerin Kayıtları Nasıl Tutulmaktadır?
    Sonraki İçerikGelir Vergisi Matrahının Tespitinde İndirim Konusu Yapılacak Prim Ve Katkı Payları Nasıl Belgelendirilecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz