Ana Sayfa Duyurular Dünya Bankası’nın 2020 yılı İş Yapma Kolaylığı Endeksi Raporu’nda Türkiye tek seferde...

Dünya Bankası’nın 2020 yılı İş Yapma Kolaylığı Endeksi Raporu’nda Türkiye tek seferde 10 basamak yükselerek 33’üncü sıraya geldi

345
0

Bakan Muş: “ABD gibi stratejik ortaklarımızla ticaret ve yatırım ilişkilerimizi geliştirmeye devam etmek istiyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyince (TAİK) iş dünyası temsilcilerinin iştirakiyle 11’inci Türkiye Yatırım Konferansı geleneksel gala yemeği düzenlendi.

Bakan Muş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yakın geçmişte küresel ve bölgesel sorunların gölgesinde kalmadan ciddi ekonomik atılımlar yaptığını söyledi.

Türkiye’nin mevcut üretim ve ihracat kapasitesi, istikrarlı ve serbest piyasası, risk yönetimdeki tecrübeli iş dünyası, güçlü girişimcileri, gelişmiş lojistik ve inşaat altyapısı ile bölgesinin ticaret ve ekonomi merkezi konumunda olduğunu belirten Muş, “Son 20 yılda gerek siyasi gerek ekonomik gerilimlerle sınanan Türkiye ekonomisi yaşanan bütün zorlukları sağlıklı biçimde bertaraf etme başarısı göstermiştir.” diye konuştu.

– “Türkiye’nin uzun vadeli vizyonu üretim ve ticaret üssü konumunu pekiştirmektir”

Bakan Muş, Dünya Bankası’nın 2020 yılı İş Yapma Kolaylığı Endeksi Raporu’nda Türkiye’nin tek seferde 10 basamak yükselerek 33’üncü sıraya geldiğini anımsatarak, ülkenin bugün açıklanan Küresel İnovasyon Endeksinde de 10 sıra yükselerek en yüksek performans gösteren ülkelerden biri olduğunu aktardı.

Türkiye’nin ihracatının ilk defa son 12 aylık dönemde 200 milyar doları aştığına dikkati çeken Muş, şöyle devam etti:

“Türkiye ekonomisinin uzun vadeli vizyonu, dijital dönüşümünü tamamlamak, en güncel üretim teknolojisine sahip olmak ve rekabet gücü yüksek, lojistik ve hukuki altyapısı güçlü bir üretim ve ticaret üssü konumunu pekiştirmektir. Biz ileriye doğru adımlarımızı atarken küresel ölçekte ABD gibi stratejik ortaklarımızla ticaret ve yatırım ilişkilerimizi geliştirmeye devam etmek istiyoruz. ABD ile önümüzdeki dönemde her düzeyde gerek ikili ticaretimizi ilgilendiren birçok konuda gerek çok taraflı ticaret sisteminin geliştirilmesini teminen birlikte yeni çözüm yolları bulacağımıza inanıyoruz.”

Bakan Muş, çalışmalarında Türk-Amerikan iş çevrelerinin de istekliliğini gördüklerini, birlikte ilişkileri geliştireceklerinden şüphe duymadıklarını dile getirdi.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇelik Sektörü Çıtayı 22 Milyar Dolara Yükseltti
Sonraki İçerikUkrayna’nın ihracatı 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde %33,4 artarak 35,51 milyar dolara ulaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz