Ana Sayfa Mevzuat Derneklere şube açılması için gereken belgeler nelerdir?

Derneklere şube açılması için gereken belgeler nelerdir?

Şube açılması için dernek yönetim kuruluna verilmiş yetkiyi gösteren genel kurul kararının fotokopisi ve bu içerikte belirtilen diğer belgelerin hazırlanması gerekmektedir.

147
0

Derneklerde başka bir lokasyonda yer tuttuğumuzda firmalar gibi şube mi açmamız gerekiyor mu ve derneğin kirasının stopajda gösterecek miyiz?

Derneğin stopaj yönünden bağlı olduğu Vergi Dairesine bilgi verilir . Ödenen kiradan kesilen GV stopajı beyan edilir. Dernekler Kanuna göre Şube açmak işlemleri farklıdır. Mevcut derneğin faaliyeti için birden fazla mekan kiralanabilir.


İLGİLİ İÇERİKLER

Dernek Şubesi Kuruluşu İçin Gerekli Belgeler:

  • Şube açılması için dernek yönetim kuruluna verilmiş yetkiyi gösteren genel kurul kararının fotokopisi – 1 adet
  • Şube kurucusu olarak yetkilendirilmiş kişileri gösteren dernek yönetim kurulu kararının fotokopisi – 1 adet
  • Şube kurucusu olarak yetkilendirilen kişiler tarafından doldurulmuş ve imzalanmış Kuruluş Bildirimi Formu – 1 adet
  • Dernek genel merkezinin en son tasdiklenmiş tüzüğünün fotokopisi – 1 adet
  • Şube kurucuları arasında yabancı uyruklular varsa, bunların Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olduklarını gösterir belgelerin fotokopileri – 1 adet
  • Şube adresinin tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen yerlerde bulunacak olması halinde kat malikleri kurulunun oybirliği ile alacağı karar örneği (muvafakatname) – 1 adet

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFaaliyet kodu 501014 Deniz ve kıyı sularında yat işletmeciliği olan firmamızın aktifinde kayıtlı yelkenli ticari yatın ( Uzunluğu 7,5 metreyi geçen , 24 metreyi geçmeyen ) satışında KDV muafiyeti var mıdır?
Sonraki İçerikYoutube ve diğer sosyal medyalardaki içeriklerden gelir elde edenlerin vergi ve KDV istisnasına ilişkin açıklamalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz