Ana Sayfa Vergi Deprem öncesi bölgeye gönderilen ürünlerin alıcısına teslim edilememesi nedeniyle düzenlenen e-Faturayı iptal...

    Deprem öncesi bölgeye gönderilen ürünlerin alıcısına teslim edilememesi nedeniyle düzenlenen e-Faturayı iptal edebilir miyiz?

    177
    0

    06.Şubat.2023 tarihinde Hatay ilinde yerleşik firmaya gönderilen mallar geri dönmüştür. Deprem nedeniyle ortada ne işyeri kalmış, nede yetkili. E-fatura iptali ve muhasebe işlemleri için ne yapmalıyız?

    E-fatura çıktısı alınarak iptal edilir. Muhasebe kaydı da ters kayıt ile düzeltilir.


    e-Fatura İptali İçin Alternatif Yöntemlerden Bazıları…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEski yıllara ilişkin muhasebe sözleşmesinin iptali yapılabilir mi?
    Sonraki İçerik601 kodlu tevkifatlı KDV iade sürecinde SMMM’ler iade işlemini YMM raporu olmadan yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz