Ana Sayfa Vergi Defter beyan sistemini kullanan firmalar 2021 yılında defter beyan sistemini kullanmak için...

    Defter beyan sistemini kullanan firmalar 2021 yılında defter beyan sistemini kullanmak için tekrar başvuru yapması gerekir mi?

    430
    0
    Mükellefim kendi internet sitesinden kendi ürünlerini satmaktadır. 2020 cirosu 100.000 TL’dir. 
    E-Fatura ve E-Defter uygulamasına geçmesi zorunlu mudur?

    Aynı dönem için brüt satış hasılatına bakmak gerekli ve yine aynı dönemde kendi internet sitesinden satış yapıp yapmadığına bakılmalıdır. İki kriter önemlidir. 

    Bahsettiğiniz kriterlere göre mükellefiyet doğmaz 

    (Ancak örn. 6563 sayılı kanun kapsamında girip girmediği de kontrol edilmelidir) 


    Defter beyan sisteminde bulunan mükelleflerin 2021 yılı defter beyan açılışı geçen yılki gibi gelir idaresi tarafından yapılacak değil mi?
     Defter beyan sisteminde 2021 yılı kayıtlarınız için karşılama ekranlarını onaylamanız gereklidir. 

    Ancak karşılama ekranları onaylandıktan sonra 2021 yılına kayıt işlemleri gerçekleşebilir. 

    Tekrar defter beyan sistemine başvuru yapmanız gerekmemektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit (peşin ödeme seçeneği tercih edilmiş olanlar dâhil) ödemeleri (28 Şubat 2021 tarihinin tatile rastlaması nedeniyle) 1 Mart 2021 tarihi bitimine kadar uzatıldı
    Sonraki İçerikPay Alım Teklifi Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayınlandı 01.02.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz