Ana Sayfa Duyurular COSME çağrılarına nasıl ulaşabilirim?

COSME çağrılarına nasıl ulaşabilirim?

524
0

COSME Programı nedir?

COSME Programı (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı), çoğu Birlik programından farklı olarak hedef kitleye doğrudan hibe aktarımında bulunmamaktadır. Nihai ve temel amacı, hedef kitle olan girişimcilere ve KOBİ’lere ulaşmaktır. Operasyonel seviyede bunu hedef kitleye hizmet sağlayan yeni yapılar oluşturarak ve mevcut yapıları yeni ve gelişkin araçlarla zenginleştirerek yapmaktadır.

COSME Programı, kurguladığı araçlar vasıtasıyla katılımcı ülkelerdeki yapıların kurumsal yeteneklerinin gelişmesine ve KOBİ’lere hizmet sağlayan mevcut yapıların birlikte çalışmasını teşvik ederek, hizmet etkinliğinin artmasına yardımcı olmaktadır.

COSME Programı kapsamında, ülkelerin aldığı toplam hibe miktarına göre Türkiye 8. sırada yer almaktadır. Türkiye, koordine edilen proje sayısına göre ise 5. sıradadır.

COSME Programı kapsamında sunulan araçlar ve dahil olunan platformlar ile KOBİ’lere hizmet sunan ve temsil eden kurum ve kuruluşların kapasitelerinin gelişmesine, uluslararası iş birlikleri kurmalarına ve hedef kitlelerine daha nitelikli, yüksek katma değerli hizmet sunmalarına katkı sağlanmaktadır.

Türkiye’de söz konusu araçlar ve platformlar ile sağlanan yararların yanı sıra COSME kapsamında çağrı bazlı projeler de desteklenmektedir.

COSME kapsamındaki çağrılar nerede yayınlanır? Çağrı metinlerine nereden ulaşabilirim?

COSME çağrıları, EASME web sitesinde (“Calls for Proposals” başlığı altında) yayımlanır. https://ec.europa.eu/easme/en/cosme/cosme-funding-opportunities linkinden çağrı metinlerine erişim sağlanabilmektedir.

COSME çağrılarına kimler başvurabilir?

COSME Programının hedef kitlesi olan KOBİ’ler ve KOBİ’ler ile ilgili çalışmalar yürüten aracı kuruluşlar başvurabilmektedir. Her çağrı bünyesinde özel olarak başvuru yapabilecek kuruluşlar (üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum/kuruluşları, kar amacı güden/gütmeyen kuruluşlar vb.) belirtilmektedir.

 Proje teklifi hazırlayan kurum/kuruluşların ilk olarak yapması gerekenler nelerdir?
  • ECAS sistemine kaydolmak: Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemi (The European Commission Authentication System)

https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi?loginRequestId=ECAS_LR-7363340-ulxbXVh3PrDE73bbSPucU7FQ8OG3p4iJgmYk9KKczXVzKldzzc9mj64EzwxBL59ZzqQYCAqBBUwnKXyihF3dQDjG-rS0vSrmBGYCppYBc2ylekO-PpSFW4tyzg56shDyHk8CTzkzr7nOOjzzeS7dqLRc87fvW

  • PIC (Participant Identification Code-Kullanıcı Tanımlama Kodu) almak: AB Programlarından yararlanmak isteyen tüm kurum/kuruluşlar Avrupa Komisyonu Katılımcı Portalının Tek Kayıt Sistemine (Unique Registiration Facility: URF) kayıt yaptırmak ve 9 haneli PIC kodu almak zorundadırlar.

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/how-to-participate/participant-register

Projem için nereden konsorsiyum ortağı bulabilirim? / Bir projede nasıl konsorsiyum ortağı olabilirim?

Ortak aramak için Avrupa Komisyonunun bir platformu olan CORDIS ‘ten faydalanabilirsiniz.
Sisteme kendi kurum/kuruluşunuzu kaydetmeniz ve bir profil oluşturmanız durumunda, hangi çağrı için hangi ülkeden hangi kurum/kuruluşların ortak aradığı bilgisine erişebilir, siz de aynı şekilde duyuruya çıkabilirsiniz. Aynı şekilde Avrupa Komisyonunun SEDIA platformundan da faydalanabilirsiniz.

Proje başvuruları KOSGEB’e mi yapılmaktadır?

KOSGEB, COSME Programının ulusal koordinatörüdür. Bu kapsamda ülkemizin COSME Programından etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi ve sağlanacak faydanın en üst düzeye çıkarılmasını teminen, Başkanlığımız tarafından Program konusunda farkındalık oluşturma ve bilgilendirme çalışmaları yürütülmekte çağrıların duyurusu ve izlemesi yapılmaktadır.

Proje başvuruları doğrudan Avrupa Komisyonuna yapılmaktadır. Avrupa Komisyonu’nun  SEDIA platformu üzerinden

(https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home) başvuru yapılmak istenen ilgili çağrı bünyesinde “Start Submission” kısmı tıklanarak başvuru için gerekli dokümanlar sisteme yüklenmektedir.


Kaynak: COSME – Sıkça Sorulan Sorular
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTek işverenden ücret geliri elde edenler bu ücretleri için beyanname verecek midir?
Sonraki İçerikGenç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Primi Teşviki Var. 3 Yıl Gelir Vergisi ve 1 yıl Sigorta Prim Teşviki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz